Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Bananchips

Föregående Nästa
bananer_foodfolder.JPEG
Bananchips är både nyttigt, gott och superenkelt att göra. Perfekt att ha hemma och toppa yoghurten, muslin eller gröten med den, eller varför inte använda dom som dekoration i desserter och tårtor?

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 2 st bananer

Gör så här:

2 normalstora bananer räcker till en plåt med bananchips. 



  1. Sätt ugnen på 75 grader.

  2. Skala bananerna och skiva dom i tunna skivor (ca. 3mm).

  3. Lägg bananskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Torka i ugnen i minst 3 timmar eller tills de är helt torra.

  5. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk, eller om du avser äta allt inom ett par dagar så håller de väl i en skål i rumstemperatur.




Testa även göra din egen musli med bananchips i!

Tips

Jag gör bananchips på kvällen då jag först låter dom torka i ugnen i ca. 3 timmar och sedan stänger jag av ugnen och lämnar ugnsluckan öppen över natten. På morgonen när jag vaknar är det alldeles perfekta!