Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Hejdå juli, välkommen augusti!

Föregående Nästa
juli_foodfolder.JPG

Vilken fantastisk månad juli var! Jag började min praktik på Brillo och njöt av kvällssolen på altanen och de underbara sommardagarna på helgerna. Stockholm är verkligen helt magisk på sommaren...

Jag har lärt mig så otroligt mycket på så kort tid på min praktik och att få äran att få arbeta med så otroligt duktiga bagare (och konditorer) är ju guldvärd. Varje gång jag passerar konditoriet brukar jag bara snabbt smyga in och kolla vad konditorerna håller på med och jag har fått hjälpa till där några gånger också. Det finns ju inget bättre än en härlig dallrande deg med stora bubblor, en spänstig deg som är lätt att rundrova (=forma till fina runda bollar), att få se ett bröd att växa i ugnen, kavla in smör i en deg och skapa fina lager... Det är lycka det! Men mitt hjärta klappar lite extra för konditoriet, det måste jag erkänna. Att skapa söta bakverk som både är vackra att titta på och smakar fantastiska i munnen är så otroligt roligt att jobba med! Jag längtar SÅ mycket att få börja på konditoridelen av min praktik!


blåbärspaj


Det är dags att ta farväl av juli och välkomna augusti. Nu ska ni bege er ut i skogen och fylla hinkarna med söta, underbara blåbär. Frys in och förläng sommaren långt in på hösten och vintern. Testa gärna baka en enkel och mycket god blåbärspaj. Klicka på bilden ovan så kommer du till receptet!


Jag har alltid älskat augusti. Augusti bjuder ofta på ljuvliga, ljumma dagar och kvällar och att jag fyller år i augusti gör det ännu bättre! I år är augusti en fantastiskt spännande månad då det händer mycket roliga saker bakom kulisserna och jag lovar att ni är de första att få läsa om vad det är för projekt jag jobbar med! Så häng kvar och ha tålamod! Glöm inte att följa mig på Instagram på @bakemybreathaway och @foodfolder.


Ha det så bra så hörs vi snart igen vänner!