3Somm

Ser Lapo Riserva

Föregående Nästa
foodfolder-ser-lapo.jpg
Chianti och lamm är kanske inte bara något från filmvärlden. Sangiovese och lamm är två vänner som man kan förstärka genom att i det här fallet addera citrustoner i form av lite citronzest eller citrontimjan till det confiterade lammlägget.

Beskrivning:

Citrustoner är inte vanligt i rödvin men i detta fallet så finns lite svaga hintar av pomerans och blodapelsin i bakgrunden till detta körsbärsfruktiga vin med örtighet. Ser Lapo har en pigg syra och rejält med lena tanniner vilket klarar av lite fett i form av en god fet sås tillsammans med de confiteratde lammlägget.


Land: Italien, Toscana, Chianti


Druvor: Sangiovese 90 %, Merlot 10 %


Hitta Chianti classicon här


Vinet är i drickfas nu men har ytterligare lagringspotential i två till fem år. Ser Lapo finns även på halvflaska.


Servera till

Tips

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.